> ИлюстрацияСтоян Пасев. Вече е намерен подходящ терен за индустриалната зона

...
> ИлюстрацияСтоян Пасев. Вече е намерен подходящ терен за индустриалната зона
Коментари Харесай

Големи инвеститори с интерес да строят 20 фабрики и да разкрият 10 000 работни места край Варна

> ИлюстрацияСтоян Пасев. 

" Вече е открит подобаващ терен за индустриалната зона край Аксаково и имаме питане от двама вложители. На този стадий е значимо страната да си свърши работата, да бъде заменено предназначението на земята, защото попада в горски фонд. Трябва да се изведат до там всички връзки - асфалт, газ, канал, ел. и ВиК. Това е задължението на страната. Нямаме такава зона край Варна и би трябвало да се построи, защото какъвто и вложител да пристигна нямаме какво съответно да предложим. Инвеститорите, които демонстрират интерес към зоната имат желание да изградят към 20 заводи, лека индустрия най-вече. Това допуска, че ще бъдат разкрити към 10 000 работни места. Тече сега процедура по разработване на Подробен устройствен план за зоната, която се намира на разклона за с. Слънчево. Локацията е отлична, покрай пристанището и до града ", сподели регионалният шеф. 

Според него точно построяването на индустриалната зона постанова да се мисли и в посока втори Аспарухов мост над Варненското езеро или тунел под него.

" Все още няма планове, има някаква концепция. Няма заложено нищо в Общия организационен проект, няма отчуждаване на имоти, няма изясненост от кое място тъкмо ще мине трасето, само че поради тази индустриална зона, която ще ситуираме нуждата от втори мост става доста настояща, с цел да разтоварим придвижването на тежкотоварни коли от града. Точно в този момент е момента да се създаде план, с цел да получим еврофинансиране за построяването на втори мост. Имаме всички шансове да ни бъдат отпуснати средства за проучване, мониторинг, планиране. Инициативата е на Община Варна. Може да се прегледат и готовите идейни планове, с които сме осведомени. Разговарях с основния проектант Виктор Бузев, който има не малко хрумвания. Защо пък вместо втори мост да не е тунел под езерото? Прокопаха Ламанша, ние едно езеро ли не можем да прекопаем? ", разяснява още Стоян Пасев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР